Sergio Pérez wil in de zomerstop al beslissen wat hij volgend jaar gaat doen. Een langer verblijf bij Force India lijkt daarbij het meest waarschijnlijk.

Pérez reed in 2013 voor McLaren, maar werd eind dat jaar, tegen zijn eigen verwachting in, op straat gezet. McLarens beslissing kwam zo laat, dat het er even niet goed voor Pérez uitzag. De Mexicaan dacht zelfs aan stoppen, maar vond toen onderdak bij Force India.

Mede om een herhaling van dat scenario te vermijden, lijkt Pérez in gesprek met Motorsport-Total nu vastbesloten zijn zaakjes al vroeg op orde te brengen: “Ik wil in de zomerpauze al een beslissing maken”, vertelt hij.

Of hij langer door wil bij Force India of niet, staat volgens Pérez nog niet helemaal vast, al neigt hij daar wel naar. “Dat is hier langer blijf, is wel het meest waarschijnlijk, maar niets staat vast”, zo houdt hij zijn opties open.

“We moeten van de zomer eerst maar eens bij elkaar komen om het over de toekomst te hebben, waarna ik moet kijken wat voor mij het beste is en welke opties ik allemaal heb”, geeft Pérez aan.

Wat Pérez ervan weerhoudt zich nu al aan zijn huidige team te committeren, is het feit dat hij zich zorgen maakt om de terugval tijdens de laatste paar raceweekends. “Andere teams hebben hun auto met meer succes doorontwikkeld, waardoor wij terrein hebben verloren.”

“McLaren staat bijvoorbeeld nog maar één punt achter ons, terwijl Williams en Ferrari grotere vooruitgang hebben geboekt en bij ons zijn weggelopen. Wij moeten dus aan de bak, ook al komen er met Spa en Monza twee circuits aan waar we het goed op kunnen doen.”

Opties
Pérez staat na elf races elfde in het WK. Zijn beste resultaat was een derde plek in Bahrein, maar verder scoorde hij onregelmatig, terwijl teamgenoot Nico Hülkenberg juist in tien van de elf races scoorde en zevende staat met meer dan twee keer zoveel punten.

Force India-teambaas Vijay Mallya liet zich onlangs echter ontvallen opties voor contractverlenging te hebben op beide coureurs en geen reden te zien om daar geen gebruik van te maken. “Want ik ben erg blij met ons rijdersduo.”