Force India bevestigt dat Sergio Pérez ook in 2016 voor het team zal rijden. Eerder had het team Nico Hülkenberg al contractverlenging gegeven.

Aanvankelijk zou Force India in Singapore de knoop doorhakken, maar het lukte blijkbaar niet om de zaak op tijd rond te krijgen. Daarna liet adjunct-teambaas Bob Fernley doorschemeren dat het waarschijnlijk pas bij de thuisrace van Pérez in Mexico het nieuws bekend zou maken, maar het heeft nu toch vast een einde gemaakt aan de onzekerheid. 

“Ik ben erg blij dat ik kan bevestigen dat ik bij Force India blijf”, zegt Pérez. “Hierdoor kan ik me blijven concentreren op de belangrijke zaken, namelijk racen en punten scoren voor het team.” 

Het wordt het derde seizoen voor Pérez bij Force India. “Sinds ik hier ben begonnen, heb ik het gevoel dat ik een betere coureur ben geworden. De sfeer in het team is geweldig en geeft de kans op mijn best te presteren. Er zit veel potentieel in het team en ik wil ze graag verder vooruit helpen.” 

Pérez staat momenteel negende in het coureurskampioenschap met 39 punten, negen meer dan teamgenoot Hülkenberg. In de laatste zes races, eindigde hij vijf keer in de toptien. “Je hoeft alleen maar naar de afgelopen drie races te kijken om te zien dat hij optimaal presteert”, stelt teambaas Vijay Mallya. 

“Hij doet het al fantastisch voor ons en weten dat hij zal excelleren wanneer we hem een competitieve auto bieden. Hij heeft een geweldige werkhouding en geeft nooit op. Met die strijdlust past hij uitstekend in ons team.”