Halverwege de Grand Prix van Singapore verloor Sergio Pérez na een botsing met Adrian Sutil zijn voorvleugel. Een knappe inhaalrace zorgde ervoor dat de Force India-coureur toch nog als zevende eindigde. Nico Hülkenberg moest genoegen nemen met de negende plaats.

“In deze race zat voor mij alles. Vooral de laatste ronden waren erg leuk”, vertelt Pérez na afloop. “Ik ben heel blij met hoe wij vandaag presteerden en dat we, veel belangrijker, onze belangrijkste concurrenten zijn voorgebleven. De banden van de auto’s voor mij waren versleten. Hier had ook ik last van.”

“Toen ik achteraan het treintje aansloot had ik niet veel grip meer. Elke inhaalactie was daardoor lastig. We behandelden onze banden uitstekend en als je van de vijftiende naar zevende plaats rijdt is dat een mooie beloning. Een prachtig resultaat voor het team: de strategie werkte voor zowel Nico als mij.”

“Met dit resultaat was dit een van de races waar je een geweldig gevoel aan overhoudt. Het gaat niet alleen om het halen van punten, maar ook hoe je die hebt gehaald. Je krijgt van alles voor je voeten geworpen, maar je geeft niet op en komt sterk terug.”

Hülkenberg kan leven met de twee punten die hij meeneemt uit Singapore, maar weet ook dat er meer in had gezeten. “De puntenfinish is lekker en vanuit het team gekeken was dit een goede race”, aldus de Duitser. “Dit is altijd een moeilijke race, vooral uit een tactisch oogpunt. Misschien had er meer ingezeten.”

“Na de neutralisatie reed ik een stint van dertig ronden. Net als andere auto’s zocht ik in de slotfase naar grip. Achteraf bekeken was het beter geweest een extra stop te maken. Dan waren we hoger geëindigd. Dat soort beslissingen zijn alleen altijd lastig om te nemen. Het belangrijkste is dat beide auto’s punten pakten.”