Sergio Pérez maakte vandaag een goede beurt door Nico Hülkenberg af te troeven in de kwalificatie. Echt tevreden is de Mexicaan echter niet. Er had volgens hem meer ingezeten dan de vijfde plaats.

“Helaas verliep mijn opwarmronde erg moeizaam”, vertelt Pérez in Bahrein. “Ik kon mijn remmen niet genoeg opwarmen op mijn tweede setje banden. Hierdoor blokkeerde de auto dus tijdens het aanremmen naar de eerste bocht. Ongelukkig, maar ik kijk met een goed gevoel uit naar morgen. Ik denk dat we het goed kunnen gaan doen.”

“Ik denk dat we absoluut derde konden worden. In ieder geval voor Valtteri Bottas”, aldus Pérez over de Fin, die als derde start. “Het podium moet daarom het doel zijn. We hebben daar echt zicht op, dus hopelijk rijden we morgen een fantastische race. Dit is in feite mijn eerste weekend met het team die vooralsnog zonder problemen verloopt.”

“Ook zijn er geen problemen met de motor. We konden dus alles volgens schema doen en ik denk dat dat het verschil maakte”, besluit de Force India-coureur.

Hülkenberg
Tegenover het Duitse RTL kan teamgenoot Nico Hülkenberg op zijn beurt duidelijk zijn over wat er bij hem verkeerd ging. “Het is heel simpel: de ronde die ik reed was niet goed genoeg”, zo steekt hij de hand in eigen boezem.

“Ik maakte gelijk in bocht één en twee al enkele foutjes en schoot later ook in bocht elf net te ver door. Ik heb dus hier en daar een paar tienden laten liggen en dat is waarom ik het niet tot Q3 heb gered.”

Dat Hülkenberg zo gelaten blijft onder het mislopen van Q3, komt omdat hij er zeker van is dat het hem in de race beter zal vergaan. “Onze auto doet het hier goed en onze lange runs waren sterk. Daarnaast heb ik ook nog twee setjes zachte banden achter de hand, dus met een goede start en een slimme strategie is er nog niks verloren”, denkt de coureur die morgen als elfde start.