Sergio Pérez heeft nog geen zekerheid voor 2015, maar de Mexicaan voelt zich goed over zijn toekomst: “Zowel op de kortere als langere termijn.”

Pérez houdt nog wel een slag om de arm, want eind vorig jaar dacht hij zeker te zijn van een langer verblijf bij McLaren maar werd hij plots toch bedankt voor bewezen diensten omdat dat team meer potentie in Kevin Magnussen zag, maar Pérez toont zich in gesprek met Sky Sports verder toch vrij zeker van zijn zaak: “Je weet het nooit in deze sport, maar ik heb een goed gevoel over mijn toekomst”, zegt de coureur die nu voor Force India rijdt.

“Vergeleken met vorig jaar is mijn situatie een stuk prettiger. Ik denk dat er veel moois voor mij in het verschiet ligt, zowel op de kortere als de langere termijn”, zo lijkt hij zich redelijk zeker te voelen van contractverlenging met Force India.

Pérez’ teamgenoot Nico Hülkenberg werd vorige week maandag door Force India bevestigd voor 2015. Pérez zelf heeft nog geen uitsluitsel gekregen, maar wil graag verder met het team van Vijay Mallya, de teambaas en eigenaar die zich herhaaldelijk lovend heeft uitgelaten over Pérez. Dat de twee partijen naar verluidt dicht bij een nieuw akkoord zijn, mag dan ook geen verrassing heten.