De HRT F112 is helemaal niet zo’n slechte auto. Dat denkt althans Luis Pérez-Sala, de teambaas van de kleine Spaanse renstal. Volgens Pérez-Sala heeft de F112 namelijk veel potentieel.

“De huidige auto is eigenlijk een overblijfsel van de vorige eigenaars van dit team, dus we hadden er van de winter grote twijfels over, maar als je bedenkt van hoe ver we hebben moeten komen dan doet hij het toch best aardig”, zo vertelt de teambaas op de website van zijn renstal.

“We hebben namelijk behoorlijk wat haast moeten maken en razendsnel van alles moeten regelen om de auto nog op tijd af te krijgen, en vanuit dat oogpunt is het dus zeker geen slechte auto.”

“Het grootste pluspunt van de F112 is dat hij een goede basis heeft en het bovendien een betrouwbare auto is, terwijl er nog veel mogelijkheden zijn om hem verder te verbeteren. Ik denk namelijk dat we momenteel pas de helft van het potentieel van de auto benutten, dus we kunnen er in de tweede seizoenshelft – zeker op het vlak van aerodynmica – nog een andere vijftig procent uitpersen.”

De eerstvolgende updates ie HRT in de pijplijn heeft zitten voor de F112, zijn bedoeld voor de race in Singapore. “Hopelijk kunnen we aan de hand daarvan de volgende stap zetten”, zegt Pérez-Sala, die voor de rest van 2012 het volgende doel heeft gesteld voor zijn team: “Als we net zo betrouwbaar blijven als nu en we qua prestatieniveau tussen de 104 en 105 procent van de kop zitten, durf ik van een succes te spreken.”