Sergio Pérez heeft zich met de zevende startplaats verzekerd van de beste uitgangspositie van het jaar voor Force India. Teamgenoot Nico Hülkenberg moet genoegen nemen met de dertiende tijd.

Sergio Pérez gaf op donderdag al aan zich goed te voelen in de auto en tussen de vangrails van Monaco. Twee dagen later laat hij zien dat het geen vals optimisme was. Hij zet de Force India op een verdienstelijke vierde startrij neer.

“Ik ben super blij met de zevende plaats”, jubelt de Mexicaan na afloop. “Ik zeg altijd dat de kwalificatie hier voor negentig procent het eindresultaat op zondag bepaalt, dus het was belangrijk om vandaag al sterk te zijn. Ik had vertrouwen in zowel de auto als mijzelf.”

“Dat we doordrongen tot Q3 was natuurlijk al super, maar dat we vanaf P7 mogen starten, betekent dat de helft van het karwei er al op zit. We gingen in Q3 vroeg naar buiten vanwege verwachte regen en ik reed direct een hele goede ronde. Ik was in eerste instantie bang dat iedereen daar nog onder zou duiken, maar het tegendeel bleek waar. Dat betekent dat we een helder uitzicht hebben op punten morgen.”

Hülkenberg
Nico Hülkenberg had naar eigen zeggen de kans om zijn teamgenoot te vergezellen in Q3, maar een foutje in de laatste bocht deed de goede ronde teniet. “Dat is natuurlijk jammer, zeker omdat een goede startpositie cruciaal is hier. Het lijkt er echter op dat ik door gridstraffen van anderen als elfde mag starten, dus met een goede strategie liggen punten voor het oprapen.”

In Q1 kwam Hülkenberg met de schrik vrij na een touché met de vangrails: “Er was geen schade aan de auto, enkel mijn ritme werd door het incident enigszins verstoord. Je doet er immers lang over om vertrouwen op te bouwen en dan helpt zo’n momentje bepaald niet. Desondanks heb ik me vermaakt. Kwalificeren in Monaco is altijd uitdagend. “