Sauber-coureur Sergio Pérez verlangt ernaar komend weekend voor het eerst een Formule 1-race te rijden in Monaco. Vorig jaar kwam het daar namelijk niet van omdat hij hard crashte in de kwalificatie.

Pérez was vorig jaar aan een goede kwalificatie-sessie bezig en had zich in de eerste twee heats al van een plaats bij de toptien verzekerd. In Q3 vloog hij bij het uitkomen van de tunnel echter hard van de baan. Pérez hield een hersenschudding over aan de klapper en moest de wedstrijd van zondag – en de opvolgende race in Canada – daardoor uitzitten.

De Mexicaan maakt zich nu, in zijn tweede jaar, dus op voor zijn eerste Formule 1-race in Monaco. “Ik wacht er mijn hele leven al op om de Grand Prix van Monaco te rijden en na wat er vorig jaar is gebeurd, verheug ik me alleen maar meer op de editie van dit seizoen”, verklaart Pérez. “Dit wordt dus een heel bijzonder raceweekend voor me.”

“Ik zal natuurlijk wel even stilstaan bij de crash van 2011, ook al weet ik er niet heel veel meer van”, vertelt Pérez, die zegt dat hij daar veel van heeft geleerd: “Ik ben sterker geworden door wat ik toen heb doorgemaakt en heb er veel van opgestoken. Mede daarom ben ik er ook op gebrand komend weekend in Monaco te laten zien wat ik kan.”

“Ik geloof namelijk oprecht dat de coureur in Monaco belangrijker is dan de auto, ook al is onze bolide erg competitief en zijn we als team aan een goede reeks bezig. Ik wil dat graag vasthouden en ook in Monaco weer een mooi resultaat behalen.”

Saubers andere coureurs, Kamui Kobayashi heeft fijnere herinneringen aan Monaco dan zijn teamgenoot. “Ik eindigde er vorig jaar als vijfde, hetgeen een geweldig resultaat was”, zegt de Japanner, die ook voor dit jaar op een puntenklassering hoopt: “Het is een aparte baan, maar onze auto is op de meeste circuits competitief, dus ik ben er vrij zeker van dat we het ook in Monaco prima kunnen doen. Zolang we uit de problemen blijven en de race uithalen, lijkt een puntenfinish me dan ook zeer goed haalbaar.”