Sergio Pérez scoorde in alle jaren dat hij met de Formule 1 afreisde naar Singapore wk-punten. Die reeks wil hij in 2014 graag voortzetten. De Mexicaan en zijn teamgenoot Nico Hülkenberg verwachten dat de auto er in ieder geval toe in staat is.

Sergio Pérez was onbetwist één van de smaakmakers van de Italiaanse Grand Prix een kleine twee weken geleden. De tevredenheid over die race draagt hij nog steeds met zich mee en het maakt dat hij vol vertrouwen de Singaporese Grand Prix tegemoet treedt.

“Die zevende plek in Monza was een opsteker voor ons allemaal”, meent Pérez. “Het laat zien dat we nog altijd bereid en in staat zijn om voor elk punt te knokken. Ik denk bovendien dat we die goede lijn in Singapore door moeten kunnen trekken. De aard van het circuit, met al die langzame bochten, past goed bij onze bolide. Zelf kan overigens ook aardig uit de voeten op het stratencircuit. Ik heb er altijd punten gescoord en dat is ook voor dit jaar het doel.”

Teamgenoot Nico Hülkenberg bewaart aanmerkelijk minder goede herinneringen aan het vorige raceweekend, dus de Duitser grijpt de Grand Prix van Singapore aan om dat weekend te kunnen vergeten: “Onderzoek wees uit dat ik Monza rond reed met een beschadigde bodemplaat. Dat maakte de auto moeilijk te besturen. Daarom kan het in Singapore alleen maar beter gaan.”

“Een eenvoudige race wordt het overigens niet”, gaat de enkelvoudig polesitter verder. “Het is er warm en de luchtvochtigheid is er hoog. De race kan zomaar twee uur duren en dat maakt het zowel fysiek als mentaal zwaar. Maar daarnaast is het ook gewoon genieten geblazen. De sfeer en de spectaculaire plaatjes maken het tot een uniek evenement op een bovendien fraaie baan. Met name de eerste sector bevalt me. Daar liggen goede inhaalmogelijkheden.”