Caterham-coureur Vitaly Petrov is er niet bang voor om, net als vorig jaar, aan het eind van het seizoen ineens zonder stoeltje te komen te zitten. Volgens de Rus is zijn team namelijk tevreden over hem.

Petrov reed vorig jaar voor Renault en had een doorlopend contract met dat team, maar werd na afloop van het seizoen toch ineens op straat gezet. Voor een herhaling van dat scenario is hij echter niet bang, zo benadrukt Petrov in gesprek met het Russische F1News: “Het team is gelukkig met hoe ik het doe en draagt dat zowel naar buiten als naar mij toe uit”, stelt hij.

“Als het tegendeel waar zou zijn en ze in de pers zouden zeggen dat ze op zoek zijn naar een nieuwe coureur of zouden stellen dat mijn plaatsje op de toch staat, zou ik me uiteraard wel zorgen maken, maar in de huidige situatie is dat dus niet het geval.”

Dat Petrov het vertrouwen en de steun van zijn team geniet, komt volgens hemzelf vooral omdat hij alle doelen die het team voor hem heeft gesteld behaald: “Als ze iets gedaan willen hebben en me opdragen om iets te doen, dan doe ik dat en krijg ik het voor elkaar. Aangezien dat telkens lukt en de samenwerking verder ook heel lekker verloopt, maak ik me dus geen zorgen.”

Petrovs manager Oksana Kosachenko liet onlangs al optekenen dat ze ‘voor de herfst’ duidelijkheid hoopt te hebben over de toekomst van haar cliënt. Daarbij liet ze ook weten met meer teams dan alleen Caterham in gesprek te zijn voor 2013 om zo ‘iets achter de hand te hebben voor als Caterham geen nieuwe aanbieding doet’. “Maar de prioriteit ligt bij een langer verblijf bij Caterham”, beklemtoonde ze.