De punten die Vitaly Petrov scoorde tijdens de Chinese Grand Prix hebben voor hemzelf meer waarde dan een plek op de WK-ranglijst. De Rus voelt zich nu écht Formule 1-coureur.

Petrov reed in China een sterke race en dat werd bekroond met de zevende plek. Die klassering was goed voor zes punten. Zijn eerste zes punten. Voor hem de bevestiging dat hij recht heeft op een plek in de Formule 1.

“Er is zoveel op me afgekomen, de Formule 1 is echt een enorme uitdaging. Ik moest ondervinden hoe het team te werk gaat, maar Renault heeft me de helpende hand geboden. Daar ben ik heel erg blij mee”, aldus Petrov.

De Renault-coureur maakte pas afgelopen winter zijn eerste kilometers in een Formule 1-bolide en heeft zich een snelle leerling getoond. “De eerste twee races voelde het heel onwerkelijk om op de grid te staan, maar dat is er nu wel vanaf.”

“Ik begin steeds meer te beseffen dat ik Formule 1 rijd. Ik probeer samen met het team iets moois op te bouwen en het iedere race beter te doen. Mijn vertrouwen neemt toe en dat betaalt zich uit.”

Aangezien de race in Sjanghai de eerste was waarin Petrov de finish haalde, is hij van mening nog lang niet uitgeleerd te zijn. “Ik geloof in mezelf en in Renault. Het kan alleen maar beter gaan, naarmate de tijd verstrijkt, leer ik slechts meer dingen bij.”