Charles Pic moest vandaag in zijn eentje de kar trekken voor Marussia en dat is hem aardig afgegaan, getuige het feit dat hij de beide HRTs heeft weten in te halen.

Pic stond achter het HRT-tweetal op de startgrid, maar wist het duo tijdens de race voorbij te gaan en meent zelfs dat hij aardig kon strijden met de Caterhams, al werd hij daar natuurlijk wel bij geholpen door de safety car en de extra pitstops die het Caterham-duo moest maken.

“Ik was gisteren na afloop van de kwalificatie niet bepaald tevreden, maar vandaag ben ik dat wel”, vertelt de jonge Fransman. “Ik denk dat we het qua strategie goed hebben gespeeld en het maximale uit onze mogelijkheden hebben gehaald.”

“Daarnaast vind ik het uiteraard fijn dat de race pace vandaag een stuk beter was dan voorheen – waardoor we de Caterhams aardig konden volgen – en dat we de HRT-coureurs weer achter ons hebben weten te laten.”

“Al met al was het dan ook een fijne en vermakelijke race voor me en ik wil het team van harte bedanken voor al het harde werk. Hopelijk hebben we dit weekend definitief een einde gemaakt aan een lastige reeks en kunnen we hier nu verder op voortborduren”, luidt het wat clichématige slotwoord van de coureur wiens teamgenoot Timo Glock vandaag wegens ziekte verstek moest laten gaan.