Volgens Renault is het tijd geworden dat Nelsinho Piquet beter gaat presteren. ,,Logisch”, reageert Piquet, die dat zelf ook vindt. De Braziliaan kijkt terug op een slechte start van het seizoen waarin hij meer slechte dan goede momenten heeft gekend.Teamgenoot Fernando Alonso heeft inmiddels negen punten verzameld, bij Piquet staat de teller nog op nul. ,,Het is natuurlijk zijn eerste seizoen in de Formule 1”, zei Renaults sportief directeur Steve Nielsen op een officiële podcast van Renault.

,,We zagen vorig jaar hetzelfde met Heikki (Kovalainen, red.), die had ook een moeilijke start van het seizoen, maar wist het toen om te draaien. Ik denk dat Nelson hetzelfde moet doen.” Kovalainen sleepte zelfs een contract bij McLaren uit het vuur, maar zover is Piquet nog lang niet.

Ook in Monaco liep het niet lekker. Hij eindigde de donderdag op de vijftiende positie met meer dan twee seconden achterstand op de snelste tijd. ,,Het is normaal dat het team me pusht, zo is Renault”, meent de Braziliaan.

,,Ze houden ervan om hun coureurs te pushen omdat ze van mening zijn dat dat werkt. Een coureur moet zelf weten hoe hij zich het beste kan focussen op het scoren van resultaten”, stelt Piquet daar tegenover.

Ook al begrijpt hij dat Renault verbetering wil zien, volgens Piquet duurt het misschien nog wel aantal races tot hij de stijgende lijn te pakken heeft. ,,Er komen nu twee of drie moeilijke weekends aan. Monaco is altijd lastig en van Canada heb ik geen idee hoe het is. Maar daarna gaan we weer naar Europa en dan moet het goed komen.”

KVN