Nelson Piquet Junior wordt verondersteld dichtbij het afsluiten van een contract voor 2008 met Williams te zijn. 'Nelsinho' zou daarmee in de voetsporen treden van zijn vader.Dit nieuws meldt FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper maandagochtend.

21 jaar geleden verliet Piquets vader als regerend wereldkampioen het team. In december 2003 testte Nelsinho in Jerez voor Williams, enkele maanden later – in februari – mocht hij opnieuw plaatsnemen achter het stuur van een bolide van Frank Williams.

In feite was die tweede test een pr-stunt en evaluatie ineen, want tijdens diezelfde test kwam ook Nico Rosberg in actie. Toentertijd had het team een sterke voorkeur voor de Duitser.

Dit seizoen is Piquet derde coureur bij Renault, en er wordt gesuggereerd dat hij Giancarlo Fisichella vervangt om volgend seizoen teamgenoot te worden van Heikki Kovalainen. De situatie bij Renault is echter nogal onduidelijk nu Fernando Alonso in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Enstone.

Piquets belangen worden sinds vorig jaar behartigd door het bedrijf van Flavio Briatore, maar er wordt beweerd dat die deal sinds 31 juli is verlopen. Renault zelf echter heeft naar verluidt tot september een optie op zijn diensten.

Hoewel wordt aangenomen dat Piquet, wanneer hij daadwerkelijk naar Williams vertrekt, Alexander Wurz opvolgt en teamgenoot van Rosberg wordt in een dream team voor de pr-afdeling, wordt ook nog rekening gehouden met een vertrek van de Duitser.

Ook testcoureur Kazuki Nakajima is in beeld voor promotie, niet in de laatste plaats vanwege een financiële aansporing van motorleverancier Toyota.

AC/KVN