Nelson Piquet junior is blij met Fernando Alonso als teamgenoot bij Renault. De Braziliaanse debutant leert naar eigen zeggen veel van Alonso en van tumult is geen sprake. ,,Hij is een geweldige teammaat."De vete tussen Fernando Alonso en Lewis Hamilton bij McLaren afgelopen seizoen, werd met veel belangstelling gevolgd en ook nu wordt er gekeken naar de relatie tussen Alonso en Piquet. Die wordt net als Hamilton gezien als een jonge, talentvolle debutant.

Voordeel voor beide coureurs is waarschijnlijk dat Renault dit jaar niet tot de top behoort en er dus ook niet zo snel om zeges gestreden zal worden tussen Piquet en Alonso. Hoe dan ook, volgens Piquet kan hij het prima vinden met zijn Spaanse teamgenoot.

,,We werken goed samen", zegt Piquet tegen de Spaanse krant El Mundo. ,,Als we op het circuit zijn vertelt hij me hoe ik bepaalde bochten moet nemen, of hij waarschuwt me voor problemen op de baan. Hij is echt een geweldige teammaat."

Ook met Lewis Hamilton kan Piquet het wel vinden, zo laat hij weten. Vrienden zijn ze echter niet. Piquet: ,,Je hebt vaak geen vrienden in de Formule 1. Maar ik heb een goede verstandhouding met hem (Hamilton, red.), net als met Vettel en Glock."

LP