Hoewel de tijden anders doen vermoeden, heeft Renault-coureur Nelson Piquet er alle vertrouwen in dat de renstal op schema ligt om het seizoen als één van de betere teams van start te gaan.Op de eerste dag van de test in Jerez eindigde de Braziliaan onderaan het tijdenlijstje. Tijdens eerdere tests kwamen we hem daar ook al tegen, wat doet vermoeden dat Renault nog niet al hun problemen te boven is.

Volgens Piquet is dat een te voorbarige conclusie. Hij erkent dat het team kampt met wat kleine betrouwbaarheidsproblemen, maar dat er niet aan hun niveau getwijfeld moet worden.

,,Wij kijken niet naar wat andere teams doen, we doen gewoon ons werk,” verklaarde de Braziliaan tegenover autosport.com. ,,Dat heeft ook geen zin, want pas in Australië zal duidelijk worden wie snel is en wie niet. Natuurlijk houden we met een half oog in de gaten wat de rest doet, maar daarvan zijn we niet geschrokken. We werken hard om onze problemen te boven te komen en in de fabriek zijn ze druk bezig met updates, waardoor de verwachting is dat we er in Australië veel beter voor zullen staan.”

Piquet beweert bovendien dat de auto al een stuk sneller is geworden sinds de eerste test, ook omdat het team nu meer aan de R29 gewend is geraakt. ,,Het is al een stuk beter, hoewel er nog wel veel te leren valt over bijvoorbeeld het gedrag van de banden.”

Waar Renault het voorlopig dus laat afweten gooit Red Bull hoge ogen. Volgens Piquet hoeft dat niet te betekenen dat het team van Christian Horner het de gevestigde orde plotseling moeilijk gaat maken. ,,Het ziet er indrukwekkend uit wat ze doen, maar vlak de Ferrari’s en McLarens niet uit – die zullen sowieso snel zijn. Zij hebben tenslotte het meeste geld en personeel.”

,,Maar,” vervolgt hij, ,,ik denk niet wat wij daar ver achter zullen zitten. Misschien kunnen we zelfs het gevecht wel aan gaan. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat we het seizoen beter van start zullen gaan dan in 2008.”

LV