Dé uitwijkmogelijkheid voor coureurs die het in de Formule 1 net niet zijn is doorgaans een raceserie in Amerika. Recente voorbeelden zijn Justin Wilson, Björn Wirdheim en Timo Glock, die dit jaar allemaal in Amerika uitkomen. Antonio Pizzonia doet dat liever niet. ,,Dan kies ik voor vrijdagtester."

Ook dit keer is de Braziliaan gepasseerd door het Williams-team in de zoektocht naar een kandidaat voor de tweede cockpit, dit keer gaat de voorkeur uit naar Nico Rosberg. Dit betekent dat ’Jungle Boy’ vrijwel geen kans meer heeft op een racestoel. Alleen bij Midland en bij Super Aguri zijn nog plekken vrij, maar daar wordt hij niet als kanshebber genoemd. Of hij een kans heeft bij BMW is onduidelijk, volgens hardnekkige geruchten is Jacques Villeneuve nog altijd niet zeker van zijn plek.

Zonder mogelijkheid om te racen in 2006 werd aangenomen dat Pizzonia zijn blik zou richten op een raceklasse aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. In Colombiaan bekende hij echter dat hij er liever voor kiest om verder te gaan met testwerk in de Formule 1. ,,In mijn ogen ben ik nog te jong om naar Amerika te gaan. Ik ben pas 25 en volgens mij doe ik er verstandig aan om nog even mijn kans in de Formule 1 af te wachten."

De 25-jarige coureur, die velen ondanks een half seizoen Jaguar in 2003 vooral kennen vanwege zijn testrol bij het Williams-team, zegt in gesprek te zijn met verschillende renstallen. Tevens sluit hij niet geheel uit dat hij ook volgend seizoen deel uitmaakt van Frank Williams’ renstal. ,,Er wordt wel gesproken, maar racen lijkt uitgesloten. We bekijken momenteel wat de beste mogelijkheid is. Dat kan betekenen dat ik bij Williams blijf of dat ik ergens als derde coureur aan de slag ga."

KVN