Voor Marussia stond vrijwel de gehele week in het teken van het akelige ongeluk van testrijder Maria de Villota, maar er moest vandaag ook nog even geracet worden. En dat ging eigenlijk best goed.

Timo Glock en Charles Pic kwamen namelijk als achttiende en negentiende aan de finish, waarbij ze hun vaste rivalen van HRT voor bleven. “Ik denk dat iedereen binnen ons team daar trots op mag zijn”, zegt Timo Glock.

“Het was namelijk een hele zware week voor ons en het viel ons zwaar de knop om te zetten voor het raceweekend, maar we zijn professionals en hebben toch gewoon ons werk gedaan zoals we dat altijd doen, met een prima achttiende plek en twee auto’s aan de finish als resultaat.”

Pic beaamt dat het weekend ondanks alle problemen en zorgen goed verlopen is: “Al met al hebben we hier toch gewoon een aardig weekend afgedraaid en we mogen blij zijn dat we erin zijn geslaagd twee auto’s aan de finish te brengen en informatie te verzamelen over onze updates”, denkt hij.

Ook teambaas John Booth benadrukt op zijn beurt dat het geen gemakkelijke week was en ziet het met twee auto’s uitrijden van de race als een opsteker, maar houdt bovenal vast aan het nieuws dat het steeds wat beter gaat met De Villota: “Het is hoopgevend dat de laatste berichten over haar positief zijn.”