Met een tweede plek voor Daniel Ricciardo en de derde voor Sebastian Vettel spreekt men bij Red Bull over een prima dag, ook al konden beide coureurs polesitter Lewis Hamilton niet serieus bedreigen.

Ricciardo’s tweede tijd was alsnog bijna zes tienden trager dan die van Hamilton, terwijl Vettels derde tijd zelfs een volle seconden langzamer was. Desondanks spreken beide coureurs over ‘een sterke kwalificatie’.

“Hoewel ik met aan het eind van Q3 niet al te erg op mijn gemak voelde in de auto, was het over het algemeen een goede sessie”, blikt Vettel terug. “Mijn laatste ronde had wellicht beter gekund, maar ik had gewoon de grip niet meer. De banden waren op. Het is jammer dat ik Lewis daardoor niet meer onder druk heb kunnen zetten, maar de derde startplaats biedt alsnog een goede uitgangspositie.”

Met een goede uitgangspositie ben je er echter nog niet, beseft Vettel, maar de Duitser ziet – afhankelijk van het weer – wellicht kansen voor de race van mogen. “Als het regent kunnen we wel wat, maar als het droog blijft, ben ik bang dat Mercedes simpelweg te sterk is en we moeten afwachten wat wij kunnen klaarspelen”, aldus de coureur die weet dat de laatste voorspellingen echter op droog weer wijzen.

Ricciardo
Teamgenoot Ricciardo rept eveneens over een goede dag. “In het begin had ik het eerlijk gezegd zwaar, maar het eindresultaat mag er zijn”, vindt de nummer twee van vandaag.

“Ik had na mijn voorlaatste ronde het gevoel dat ik er nog meer uit kon halen op de intermediates, en dat is gelukkig gelukt, doordat ik er nog een redelijk goede ronde wist uit te persen. Met deze plek op de eerste startrij ben ik dan ook erg tevreden.”