Bij Force India is men goed gemutst. Tijdens de eerste twee vrije trainingen reden Nico Hülkenberg en Sergio Pérez zonder problemen meer dan honderd ronden. De auto was bovendien snel.

Nico Hülkenberg en Sergio Pérez vinden zichzelf terug op de negende respectievelijk achtste plaats aan het eind van de dag. Hoewel de dag ogenschijnlijk probleemloos verliep voor de Indiase formatie, is Hülkenberg nog niet helemaal tevreden: “Natuurlijk is het positief dat we zonder mankementen zoveel ronden hebben kunnen rijden, maar ik ben nog niet helemaal tevreden met de auto.”

“De balans van de wagen is nog niet zoals ik hem hebben wil, dus we moeten in de aanloop naar de kwalificatie achterhalen waar hem dat in zit. Zo kunnen we hopelijk net dat beetje extra uit de wagen persen.”

Teamgenoot Sergio Pérez deed het met de achtste positie in de tweede vrije training iets beter dan zijn Duitse teamgenoot. De verschillen in het middeveld zijn echter klein en dus waagt de Mexicaan zich aan een voorzichtige conclusie: “Ik denk dat we een erg spannende kwalificatie tegemoet mogen zien, aangezien iedereen zo dichtbij elkaar zit.”

“Juist omdat de verschillen zo klein, is het belangrijk dat we nog een paar tienden van een seconde uit de auto weten te halen. Een goede startpositie is hier immers van levensbelang. Op zondag kunnen we vervolgens alleen maar hopen dat we een goede strategie hebben en dat we in staat zijn de banden competitief te houden. We hebben vandaag veel geleerd over de slijtage van het rubber, maar met de heersende warmte is het sowieso zaak voorzichtig met beide compounds om te springen.”