Door de tijdstraf van Fernando Alonso, heeft Max Verstappen toch nog een puntje overgehouden aan de Grand Prix van Rusland. Een fijne race was het echter niet voor de Nederlander.

Bij de start ging het al mis voor Verstappen. Nico Hülkenberg ging in de rondte en Verstappen kon hem niet ontwijken. “Het was niet het beste begin van een race. Ik werd geraakt door de crashende auto’s voor me. Gelijk vanaf dat moment was het een moeilijk verhaal”, vertelt de Toro Rosso-coureur.

Verstappens linker achterband liep van zijn velg af, waardoor hij erg langzaam naar de pits moest rijden. Hij werd daarna weer op pad gestuurd, maar zijn auto was niet zonder problemen: “Ik had veel schade, vooral aan de achterkant. De auto gedroeg zich daardoor ook niet zoals het hoort.”

“Verdergaan was erg lastig, maar we hebben onze uiterste best gedaan”, vervolgt Verstappen, wiens achterstand beperkt bleef door de eerste safety car, waarna hij snel voorbij de Manors ging en weer vol in de strijd was doordat de safety car in ronde twaalf voor de tweede keer de baan op kwam.

Na de hervatting kreeg Verstappen echter al snel problemen met zijn banden. Op zijn eigen website legt hij uit dat hij na het contact bij de start veel last had van overstuur: “Mijn bandenslijtage was daardoor ook veel hoger. Dat was verre van ideaal.”

De Toro Rosso-coureur stuurde zijn STR10 uiteindelijk als elfde over de streep, maar door de straf van Alonso, houdt hij dus toch een puntje over aan de race. Na een zware zondag, kijkt hij echter al vooruit naar de volgende race, over twee weken in Amerika: “Hopelijk gaat het dan beter.”

Sainz
Dat Verstappens teamgenoot Carlos Sainz aan de start verscheen, was na zijn harde crash op zaterdagochtend al een verrassing op zich. De Spanjaard moest als laatste beginnen, maar reed naar eigen zeggen ‘een hele goede race’. “Daarom was het einde ervan ook zo’n teleurstelling.”

Na 45 van de 53 ronden zat het erop voor Sainz, die zich had opgewerkt tot de zevende plek. “Ik denk dat ik zelfs zesde had kunnen worden. De remmen werden echter al een tijdje te warm. Ik kon ze eerst nog koelen, maar uiteindelijk hadden ze er toch genoeg van.”

“Dat ik kon rijden, was echter al reden om blij te zijn. Ondanks de lastige omstandigheden, ging het dus ook nog eens goed. Ik wil het team dan ook bedanken, want ze hebben geweldig werk gedaan door de auto na mijn crash te repareren. Ik ben nu echter wel aan wat rust toe.”