Voor Sauber was de Grand Prix van China er één om snel te vergeten: Adrian Sutil haalde voor de derde keer op rij de finish niet en Esteban Gutiérrez deed mee om spek en bonen.

Voor Sutil zat de race er na vijf ronden definitief op, maar gezien de slakkengang waarmee hij vanaf de eerste ronde over de baan boemelde, had de Duitser eigenlijk net zo goed helemaal niet van start kunnen gaan.

“Ik zakte in één ronde tijd helemaal terug omdat de motor niet goed werkte”, vertelt de als veertien van start gegane coureur, die bij de eerste doorkomst dus al laatste was, aan het Duitse RTL.

“De motor liep niet harder dan 240 kilometer per uur op de rechte stukken en het was helaas niet het type probleem dat van afstand of in de pits op te lossen was”, verzucht Sutil, voor wie het begin van zijn tijd bij Sauber niet lekker verloopt: “Maar slechter dan dit kan het in ieder geval niet en ik hoop dat het snel beter gaat. Ik blijf geduldig, want er komen vast betere tijden aan”, zo houdt hij vertrouwen.

Gutiérrez
In de andere C33 wist Esteban Gutiérrez de race wel uit te rijden, maar daar is alles dan ook wel mee gezegd. “Het was een zware race. We kregen de banden niet goed aan de praat en moesten drie stops maken, wat erg nadelig uitpakte. Gezien onze huidige vorm zit er echter sowieso niet meer in dan dit”, beseft de nummer zestien van vandaag.