Daniel Ricciardo pakt in een knotsgekke race zijn tweede overwinning van het seizoen. De Australiër doet niks verkeerd en klopt Alonso en Hamilton in een rechtstreeks duel.

Een halfuurtje voor aanvang van de race zet een stevige regenbui de baan blank. Het warme weer droogt de baan echter langzaam en dus kiest de wedstrijdleiding gewoon voor een staande start. Droog is het dan nog niet, waardoor iedereen op intermediates staat. Het bandenreglement kan daarmee het putje in. Hetzelfde lijkt al direct voor de race van Lewis Hamilton te gelden. De Mercedes-coureur start vanuit de pits, maar staat in de tweede bocht al naast baan. Hij meldt dat de remmen niet werkten, waarop hij van het team te horen krijgt dat de remmen kort na een start doorgaans nog vrij koud zijn.

Aan de kop van het veld rijdt Rosberg makkelijk weg bij zijn achtervolgers. Valtteri Bottas, Fernando Alonso en Sebastian Vettel knokken daarachter om de tweede plaats. De Spanjaard haakt na een remfoutje na één ronde echter al af, waardoor de driestrijd een tweestrijd wordt.

In ronde negen wordt de wedstrijd dan geneutraliseerd achter de safetycar. Marcus Ericsson is er hard vanaf gegaan en dus duikt vrijwel iedereen naar binnen voor slicks. Dat schudt de rangorde flink door elkaar. Opeens rijdt Daniel Ricciardo op slicks aan kop, voor Jenson Button die nog altijd op intermediates in de rondte gaat. De Engelsman gokt op nog een buitje. Rosberg is teruggevallen naar de vierde plaats, Bottas zelfs naar plaats elf.

Romain Grosjean krijgt het dan voor elkaar achter de safetycar te crashen. Bernd Mayländer moet daarom zijn Mercedes SLS AMG nog wat langer op de baan houden. Bij de herstart is Jenson Button op zijn intermediates in het voordeel. Hij neemt de leiding over van de Ricciardo. Zijn optimisme wordt echter al snel de kop ingedrukt door zijn team: “Er komt waarschijnlijk toch geen regen meer aan.” Niet helemaal wat Button wil horen. Hij komt na twee ronden binnen.

Nico Rosberg verwerkt de herstart niet goed. Hij is in gevecht verwikkeld met Vergne, Vettel en Lewis Hamilton die alweer is opgeklommen naar de zevende plaats. Beide Mercedes-coureur moeten wel de temperatuur van hun remmen in de gaten houden. Daarachter rijdt iedereen tegen iedereen op, zonder al te grote gevolgen. Alleen Nico Hülkenberg ziet zijn unieke puntenreeks tot een einde komen na een touché met teamgenoot Pérez. De race ontvouwt zich op die manier wel tot een uiterst vermakelijke race, eentje die niet gedomineerd wordt door Mercedes. Net als in Canada is het Ricciardo die daarvan lijkt te profiteren.

Mayländer heeft het druk. Er wordt wederom een beroep op hem gedaan op het moment dat Sergio Pérez zijn Force India in de muur parkeert bij het opkomen van het rechte stuk. Hij komt te wijd uit en verliest naast de ideale lijn grip op de natte delen van het circuit. Ricciardo en de inmiddels opgeklommen Massa bezoeken de pits en geven de leiding aan Alonso en Vergne. De Fransman in dienst van Toro Rosso maakt veel indruk door de grotere jongens achter zich te houden, ook na de herstart.

De race komt dan in wat rustiger vaarwater terecht, al komt Vettel met de schrik vrij als hij een fout maakt vergelijkbaar met die van Pérez. De Duitser weet zijn bolide echter wél uit de muur te houden. Het zijn dan de pitstops die de rangorde op de baan bepalen. De teams hebben verschillende strategieën uitgedacht voor hun coureurs. Dat gegeven doet de gemoederen tussen Hamilton en Rosberg geen goed. De Duitser rijdt achter Hamilton en is sneller, maar moet nog een stop maken. Lewis Hamilton kan de Rosberg in principe dus makkelijk voorbij laten en krijgt die mededeling ook van het team. Hij geeft er geen gehoor aan, tot onvrede van Rosberg.

Dat duel gaat om de tweede plaats op het moment dat Ricciardo voor de laatste keer de pit bezoekt. Enkele ronden later volgt Rosberg, maar Hamilton kan niet op zijn lauweren rusten. Achter hem doemt al snel de Red Bull weer op die, in tegenstelling tot de Mercedes, op nieuw en zacht rubber in de rondte gaat. Het is Alonso die op dat moment nog altijd aan de leiding gaat en het drietal schuift naar elkaar toe. Drie coureurs, drie merken, drie belangen binnen een seconde van elkaar. Ricciardo profiteert van zijn betere rubber en haalt Hamilton, na een eerdere poging op dezelfde plek, buitenom in bocht twee in. Fernando Alonso is krap een ronde later zijn volgende prooi. De Australiër rijdt direct weg van zijn medestrevers.

En Rosberg dan? Die meldt zich aan de staart van zijn teamgenoot met nog twee ronden te gaan. Hij dringt aan, maar komt aan het eind van de rit tekort. Ricciardo wint, vóór Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Massa, Räikkönen, Vettel, Bottas, Vergne en Button volgen op gepaste afstand.