Kimi Raikkonen beleefde in Hockenheim het moeilijkste weekend van zijn seizoen. Voor het eerst had Ferrari werkelijk niets in te brengen tijdens de race. Bovendien klaagt Raikkonen, die worstelde met de afstelling, over onbalans in zijn auto.Al sinds de Grand Prix van Spanje gebeurt er in het weekend van Raikkonen telkens iets waardoor hij niet optimaal scoort, of in ieder geval niet meer heeft gewonnen. Daardoor kijkt hij in het WK tegen een achterstand van zeven punten aan ten opzichte van Lewis Hamilton.

Vorig jaar was het gat groter, maar werkte Ferrari een achterstand weg. Nu lijkt het juist alsof Ferrari op achterstand wordt gezet. Er zal dus snel iets moeten veranderen. Dat realiseert de Finse coureur zich ook.

,,We moeten onze voorbereiding op de race in Hockenheim grondig analyseren. Kijken welke beslissingen we hebben genomen en wat daar de gevolgen van waren”, schrijft Raikkonen in een column op zijn persoonlijke website.

Vooral in de openingsfase had Ferrari een serieus probleem, vervolgt de Fin. ,,Ik reed weliswaar constante rondetijden, ze waren ook constant te langzaam. En niet zo'n beetje ook.”

Het is voor de Scuderia zaak dit zo snel mogelijk op te lossen anders kan Hamilton wel eens de lachende derde zijn. Raikkonen: ,,We zijn er geen moment in geslaagd de auto goed af te stellen, die als gevolg daarvan absoluut niet stabiel aanvoelde. De achterkant had geen grip. Is dat het geval, dan ben je gewoon te traag.”

Raikkonen verloor weliswaar tijd en posities omdat hij achter Felipe Massa moest aansluiten omdat het geplande pitstopschema op een hoop werd gegooid door de safetycar, dat kon de problemen van Ferrari niet verbloemen.

,,De situatie is vrij gecompliceerd, maar er is nog niets verloren: we moeten ons hoofd koel houden en reageren zoals je in dit soort situaties moet doen”, verklaart de wereldkampioen, die hoop put uit het scenario van twaalf maanden terug. ,,Vorig jaar kende ik ook een periode waarin ik zes races op rij niet wist te winnen. Net als nu. Hopelijk is zeven opnieuw mijn geluksgetal.”

KVN