Het gaat lekker bij Ferrari. Dat zegt Kimi Raikkonen, die na de testdagen in Jerez van mening is dat de F2008 nu al een behoorlijke verbetering is ten opzichte van zijn voorganger.De eerste grote test van dit jaar is achter de rug en Raikkonen kijkt tevreden terug op de prestaties van Ferrari op het circuit van Jerez.

De wereldkampioen van 2007 gaf te kennen dat de nieuwe auto nu al een goed niveau heeft bereikt, ondanks het feit dat er nog het een en ander gaat veranderen voor de eerste race in Australië.

,,Laten we afwachten wat de anderen doen, maar we bevinden ons zeker in een geweldige positie”, vertelde Raikkonen aan het Italiaanse Gazzetta dello Sport. ,,Dit is nog niet de definitieve versie van de auto die we in Australië gaan inzetten, maar ik ben nu al erg tevreden.”

Volgens Raikkonen heeft Ferrari zich onder andere in de langzame bochten verbeterd, iets waar het team vorig jaar nog mee worstelde. Op langzamere circuits, zoals Monaco, was te zien dat McLaren in het voordeel was.

Raikkonen: ,,We hebben hieraan gewerkt en de resultaten zien er goed uit.”

De Fin verwacht dat McLaren hoe dan ook weer een sterke rivaal van Ferrari zal worden en dat met het team altijd rekening gehouden moet worden. ,,Maar ik houd BMW en Renault ook in de gaten”, aldus Raikkonen.

LP