Na twee nulresultaten op rij wil Lotus-coureur Kimi Räikkönen in Singapore wel weer eens goed scoren. Dat het Marina Bay Street Circuit vermoedelijk goed bij zijn Lotus E21 past, komt dan ook goed uit.

“Je wordt uiteraard geen kampioen als je geen punten pakt, dus het is niet bepaald ideaal dat we in de laatste twee races niet hebben gescoord”, erkent de huidige nummer vier in het kampioenschap.

“Na twee nulresultaten is het sowieso lekker om weer eens goed te scoren, dus ik wil in Singapore zoveel mogelijk punten pakken en ik mik dan ook op een podiumplaats in de race”, verkondigt de Fin.

De laatste twee circuits die de Formule 1 aandeed, Spa en Monza, waren banen die de Lotus E21 niet bijzonder goed lagen, maar Räikkönen verwacht dat zijn bolide in Singapore een stuk competitiever zal zijn. “We doen het immers goed op circuits waar veel downforce vereist is”, legt hij uit.

“Natuurlijk is het zo dat iedereen met updates komt, dus het is alsnog zaak dat we erin slagen tijdens het raceweekend het maximale uit de auto te persen, maar als dat lukt, denk ik dat het wel goed komt.”

Grosjean
Ook teamgenoot Romain Grosjean rekent erop dat Lotus in Singapore sterker voor de dag zal komen. “Ik denk van wel, want op dit soort circuits zijn we doorgaans op ons best, zoals ook in Budapest te zien was”, zo verwijst hij naar de Grand Prix van Hongarije, waarin de E21 zeer snel was.

“Ik ga er in ieder geval vanuit dat we in Singapore sneller zullen zijn dan tijdens de laatste twee races, want daarin reden we op circuits waarop onze auto het niet al te goed deed.”

“Ik vind Singapore zelf hoe dan ook een leuk circuit en het is de eerste van zeven overzeese races die het slot van het seizoen vormen. Ik ben vastbesloten om het in deze nog resterende Grands Prix zo goed mogelijk te doen en ik weet dat het team die ambitie deelt, dus we gaan samen alles geven om dat voor elkaar te krijgen en hopelijk zo snel mogelijk weer op het podium te staan.”