De snelle tijden van Ferrari tijdens de vrije trainingen toonden dat een pole-position er wel in zat, maar het werd Kimi Raikkonen niet makkelijk gemaakt. Volgens de Fin zal de start van de race cruciaal zijn.Raikkonen behaalde zijn eerste pole-position van het seizoen, maar tijdens de derde kwalificatiesessie werd hij op de hielen gezeten door, verrassend, Fernando Alonso. Sowieso was de top zes binnen een halve seconde te vinden.

Een jaar geleden viel Raikkonen uit tijdens de Spaanse Grand Prix, maar nu hoopt de Fin op een goed resultaat. De eerste bochten zijn daarbij uiterst belangrijk, stelt hij.

,,De kwalificatie is één onderdeel, maar morgen worden de punten uitgedeeld. Onze snelheid tijdens de race is goed, zolang we maar een goede start hebben."

,,We hebben een paar goede eerste bochten nodig om vervolgens onze voorsprong uit te breiden. Dit is de beste plek om dat te doen”, aldus Raikkonen na afloop van de kwalificatie.

Raikkonen liet ook weten blij te zijn met de auto. ,,Ik nu ben meer tevreden met de auto dan in de voorgaande races. We hebben het startpunt een beetje veranderd en dat lijkt te werken. Bovendien is dit een mooi circuit.”

Een circuit dat wel een beetje is aangepast. Raikkonen: ,,Ze hebben de buitenkant van het circuit op sommige plekken veranderd en wat wijder gemaakt, dat is best lastig. Als je iets te wijd gaat maakt dat het leven wat moeilijker.”

LP