Ferrari-coureur Kimi Räikkönen is bereid de rest van dit seizoen de rol van tweede coureur op zich te nemen, aangezien hij geen kans meer maakt op de titel en zijn teamgenoot Sebastian Vettel nog wel.

Met nog zes races te gaan, zijn er nog maximaal 150 punten te vergeven. Räikkönens achterstand op kampioenschapsleider Lewis Hamilton bedraagt 145 punten, dus de Fin heeft de hoop op de titel opgegeven. Vettel geldt daarentegen nog als outsider voor de titel, met een achterstand van 49 punten op Hamilton. Desgevraagd vertelt Räikkönen dan ook dat hij ‘er geen probleem mee heeft’ om in dienst van Vettel te rijden ‘als het daar van komt’.

“Ik heb dat al eerder voor een teamgenoot gedaan. We zijn hier allebei voor Ferrari. We vechten samen voor dit team, dus wie weet. De tijd zal uitwijzen of dit soort situaties zich voordoen”, zegt de coureur die in 2008 als regererend wereldkampioen zijn toenmalige teamgenoot Felipe Massa bijstond toen deze om de titel vocht, al ging Hamilton er destijds toch mee heen.

“Ik hoop hoe dan ook dat we allebei een sterk eind van het seizoen zullen kennen, ook al doe ik niet meer mee voor de titel”, vervolgt Räikkönen, die hoopt in ieder geval nog een race te winnen. Of dat komende zondag in Suzuka al lukt, in navolging op Vettels zege van vorige week in Singapore, vindt Räikkönen moeilijk te zeggen: “We moeten eerst zien hoe we het hier doen. Ik verwacht sowieso dat Mercedes sterker is dan in Singapore.”