De Grand Prix van Brazilië verliep voor Kimi Raikkonen niet goed en niet slecht, precies zoals zijn hele jaar kan worden samengevat. Hij eindigde als derde. Daarmee verzekerde hij zichzelf van eenzelfde positie in het WK én Ferrari van de zege in het constructeurs-WK.,,Ik heb gedaan wat ik moest doen”, zegt de onttroonde wereldkampioen. ,,Weliswaar was het niet mijn beste race ooit, maar de auto was nogal lastig te besturen.”

Raikkonen weet ook waar dat aan ligt. ,,De banden kreeg ik niet goed op temperatuur, met name de voorbanden niet. Dat lukte niet bij de eerste set banden, en ook bij de tweede set ging dat in het begin niet zo makkelijk. Tegen het einde ging het wel wat beter en daardoor kon ik in de buurt komen van Fernando Alonso.”

Raikkonen zegt dat hij de Renault-coureur had kunnen inhalen, maar dat hij werd terug gefloten door zijn team. ,,Het begon te regenen en ik zat vlak achter hem, maar toen kreeg ik het verzoek om geen risicos te nemen voor Felipe. Ik besloot dus om genoegen te nemen met de derde positie.”

Uiteindelijk slaagde Massa er niet in om het WK te pakken, maar dankzij zijn overwinning en de derde plaats van Raikkonen weet Ferrari zich wel verzekerd van het constructeurs-WK.

,,Dat hebben we in ieder geval wel gewonnen en het is jammer dat het Felipe niet is gelukt”, vervolgt hij. ,,Als team hebben we het goed gedaan en daar moeten we blij mee zijn. Het is niet het makkelijkste jaar voor het team geweest, maar ik ben blij met dit resultaat.”

PPB