Kimi Raikkonen houdt er een aparte logica op na: hij vindt zijn derde stek beter dan de tweede, die Jarno Trulli voor zijn neus wegkaapte. Oftewel: beter had Ferrari het volgens hem niet kunnen doen, aangezien Massa al de eerste startplek veroverde.,,Ik denk dat ik zo ongeveer heb gedaan wat ik moest doen”, reageerde Raikkonen na de kwalificatie op Interlagos. ,,Ik heb een goede startpositie. Ik sta liever derde dan tweede, het is een behoorlijke goede plek om te starten.”

Jarno Trulli pakte tegen het einde van de laatste kwalificatiesessie de tweede plaats van Raikkonen af. Daarmee deed hij blijkbaar dus weinig kwaads.

De Fin is zich bewust wat hem morgen te doen staat. De Toyota-coureur voor hem verschalken en naar een een-tweetje rijden. ,,Dat zou perfect zijn, en dat is waar we voor gaan. Daarna is het niet meer aan ons.”

,,Onze enige kans is om te proberen eerste en tweede te worden en hopen dat we wat geluk hebben van buitenaf”, redeneert Raikkonen verder, die zich als een gedienstige knecht voor Massa opstelt.

Aan de auto zal het in elk geval niet liggen, denkt hij. ,,De auto is echt goed. Ik heb niet het makkelijkste weekend gehad, maar we staan waar we moeten zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat de auto sterk is in de race.”

JK