Voor Kimi Räikkönen gaat ‘de droom verder’ nu Ferrari heeft besloten in 2016 met hem verder te gaan. De Fin ziet er verder naar uit zijn carrière af te sluiten bij de Scuderia.

Na maanden van speculatie over de toekomst van de wereldkampioen van 2007, heeft de Scuderia dus toch besloten aan Räikkönen vast te houden, waarmee de 35-jarige Fin ook gelijk zeker is van nog een extra jaar in de Formule 1.

“Dat ik nog een jaar bij Ferrari kan blijven, betekent voor mij dat de droom verder gaat”, vertelt een gelukkige Räikkönen. “De Scuderia is mijn familie en ik heb altijd al gezegd dat ik mijn Formule 1-loopbaan bij dit team wil afsluiten.”

Räikkönen is naar eigen zeggen ‘meer toegewijd dan ooit’ en is de Ferrari-top dankbaar voor de kans om nog een seizoen te blijven. Een speciaal woord van dank heeft hij verder voor zijn fans: “Ik ben ze zeer erkentelijk voor hun niet aflatende steun.”

Arrivabene
Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene geeft ondertussen aan dat hij denkt dat het verlengen van de samenwerking met Räikkönen ‘verdere stabiliteit zal brengen voor het team’. “Dat was een belangrijk criterium voor ons, net als Kimi’s goede relatie met zijn teamgenoot Sebastian Vettel.”

“Van onze zijde laat het doorgaan met Kimi verder zien dat wel veel vertrouwen in hem hebben, en ik verwacht dat dit vertrouwen beloond zal worden”, besluit Arrivabene, die eerder ook steevast heeft aangegeven dat hij resultaten verwacht van Räikkönen, de huidige nummer vijf uit het WK.