Het interesseert hem waarschijnlijk geen biet, maar Kimi Räikkönen heeft een record van Michael Schumacher geëvenaard. De Lotus-coureur werd in de Grand Prix van Canada negende en eindigde daarmee voor de 24e keer op rij in de punten.

Sinds zijn rentree finishte Kimi Räikkönen slechts één keer niet in de punten. Dat was vorig jaar in de Grand Prix van China. Hij stevende toen af op een podiumfinish, tot zijn banden plotseling aan het einde van hun Latijn waren. Räikkönen finishte toen als veertiende.

“Ik startte niet erg goed en daarna werkten mijn remmen niet meer goed. Net als vrijdag gaf mijn pedaal de mate van remmen niet goed door”, vertelt Räikkönen. “Dat is niet ideaal, maar gelukkig kon ik de bochten nog halen. Hierdoor verloor ik alleen wel veel tijd en kon ik niet in de aanval gaan. Ook de paar seconden die we tijdens mijn pitstop verloren waren niet echt bevorderlijk.”

“Ik was in de race grotendeels andere rijders aan het volgen en mijn plaats aan het verdedigen. Vandaag heb ik niet echt kunnen genieten. Ook het resultaat biedt geen soelaas. Dit was een slecht weekend, maar we hebben toch nog puntjes gepakt.”

Romain Grosjean kwam als dertiende over de streep, nadat hij achteraan startte. “Dan weet je dat het een zware race wordt”, aldus de Fransman. “Toch is het teleurstellend dat ik geen punten heb gepakt. Ik stond er goed voor, voordat ik overstapte op de zachte band. Ze sleten veel sneller dan verwacht en daardoor moesten we een extra stop maken.”

“Helaas was er toen geen weg terug meer naar de punten. We startten vrijdag goed aan dit weekend, maar daarna was de koek op. Vorig jaar waren we snel in Silverstone, dus daar zet ik het graag recht.”