Kimi Raikkonen mag zich momenteel leider in het kampioenschap noemen. Maar dat mogen Fernando Alonso en Lewis Hamilton ook, met wie hij zijn positie moet delen. En daarom vindt Raikkonen dat Ferrari nog harder moet werken om beter te worden. In Melbourne vertrok Raikkonen van de eerste startplaats en won vervolgens de race, teamgenoot Felipe Massa deed hetzelfde twee races later in Bahrein. Toch is Raikkonen van mening dat Ferrari in kwalificatie veel beter kan en dat daar de winst te halen is, nu Ferrari en McLaren zo dicht bij elkaar liggen.

Volgens de Fin is Ferrari goed bezig, maar had er de afgelopen drie races veel meer in gezeten. ,,We hebben veel punten kunnen scoren, maar het had nog veel beter gekund”, vertelde Raikkonen na de Grand Prix van Bahrein. ,,We waren er niet in geslaagd om datgene uit de auto te walen wat we wilden. We moeten nu hard aan de slag en de test in Barcelona afwachten om te zien hoe de nieuwe onderdelen zullen uitpakken.”

Raikkonen denkt dat men name de kwalificatie extra aandacht nodig heeft. ,,We kunnen niet ontkennen dat het probleem bij de kwalificatie ligt. Onze racesnelheid is goed en daarmee kunnen we iedereen verslaan, maar over één ronde genomen zijn we er nog niet helemaal. Als je niet meteen vanaf het begin vooraan meedoet, kun je de zege ook wel vergeten”, aldus de coureur.

Raikkonen denkt dat hij alle drie Grand Prix’ had kunnen winnen. ,,Zoals ik al eerder heb gezegd, 22 punten is niet slecht, maar ik had ook de volle punten kunnen hebben. Ik weet zeker dat we veel sterker kunnen worden als de we auto optimaliseren. Hopelijk lukt dat bij de aankomende test.”

LP