Ferrari-coureur Kimi Räikkönen denkt niet dat het sterke optreden van de Scuderia in Maleisië alleen te danken was aan de hitte. “Het heeft misschien geholpen, maar ons totaalpakket is ook gewoon goed.”

Räikkönens teamgenoot Sebastian Vettel won de Grand Prix van Maleisië, terwijl de Fin zelf een sterke inhaalrace reed naar P4, nadat hij in de eerste ronde een lekke band had opgelopen en zich van de voorlaatste positie terug moest knokken.

Vettel en Räikkönen werden daarbij enigszins geholpen door een vroege safety car-fase en het feit dat hun Ferrari’s in de Maleisische hitte zuiniger met de banden omsprongen dan de bolides van het normaal zo dominante Mercedes, maar volgens Räikkönen doet dat er niet aan af dat ook de onderliggende pace van Ferrari’s SF15-T bolides gewoon heel goed is.

“Het is niet uit te sluiten dat de hete omstandigheden in Maleisië ons precies in de kaart speelden, maar ik denk dat we de Mercedessen zelfs in het veel koelere Melbourne in het vizier hadden kunnen houden als we vanaf het begin van de race direct achter ze hadden gezeten. Ik denk niet dat ze dan ver waren uitgelopen”, stelt Räikkönen in gesprek met ESPNF1, verwijzend naar de openingsrace waarin Vettel derde werd en hijzelf uitviel vanaf P5.

“Het circuit waarop je rijdt en de omstandigheden spelen natuurlijk altijd een rol, maar los daarvan is ons totaalpakket ook gewoon goed. We weten dat we – zeker over een enkele ronde – nog niet zo snel zijn als Mercedes en nog wat verbeterpunten hebben, maar als je kijkt naar waar we vorig jaar stonden, hebben we een enorme stap gezet. Het team heeft het dus geweldig gedaan en we blijven pushen om Mercedes stukje bij beetje bij te halen.”