Kimi Raikkonen is er helemaal klaar voor: zegevieren in de aankomende Grand Prix van Frankrijk. Na twee puntenloze races is de Fin er meer dan ooit op gebrand om voor de winst te gaan.De laatste twee races zit het Raikkonen niet bepaald mee. In Monaco finishte hij na een botsing met Adrian Sutil op achterstand en in Canada werd in hij de pitstraat aangereden door Lewis Hamilton.

De twee puntenloze Grand Prix' hebben ertoe bijgedragen dat de Ferrari-coureur zijn leidende positie in het wereldkampioenschap verloren is en nu op een vierde plaats staat met zeven punten achterstand op leider Robert Kubica.

Maar Raikkonen kijk liever niet meer terug. ,,Daar houd ik niet van. Ik verlies er alleen maar tijd door en je kunt de resultaten toch niet meer terugdraaien. Ik heb er geen wrokgevoelens aan overgehouden", zegt de wereldkampioen van 2007.

Wat Raikkonen er wel aan overgehouden heeft is een grote wil om te winnen in het Franse Magny Cours. ,,Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo een lust om te winnen had. Het team had een auto voor me die het op alle circuits goed deed, maar helaas kwamen de resultaten niet", aldus Raikkonen.

De Fin heeft goede herinneringen aan de Franse Grand Prix. Raikkonen: ,,Vorig jaar begon mijn seizoen hier helemaal opnieuw. Dat heb ik nu weer nodig. Ik vind dit circuit leuk en ik denk dat het perfect bij onze auto past. We zullen competitief zijn en we gaan voor het maximaal haalbare resultaat."

LP