Kimi Räikkönen won vier keer in Spa, maar moest het vandaag met een vierde plek doen. Gezien hoe moeizaam zijn comeback bij Ferrari verloopt is dat echter een flinke opsteker.

De vierde plaats die hij in de race op het Ardennencircuit behaalde, is Räikkönens beste resultaat van het jaar en de Fin laat dan ook weten over het algemeen blij te zijn met hoe zijn weekend in België is afgelopen.

“We hadden van tevoren besloten deze race agressiever aan te pakken en dat betekende het maken van een vroege eerste stop, waardoor ik me uiteindelijk voor het grootste deel van de race tussen de koplopers kon mengen”, vertelt Räikkönen.

“Op het eind kwam Valtteri Bottas in zijn Williams erg dichtbij en ik had op de rechte stukken niet genoeg topsnelheid om me te verdedigen, dus hij kwam er langs. We wisten bij voorbaat echter dat het geen eenvoudig weekend voor ons zou worden, maar mijn race verliep voor de eerste keer dit jaar probleemloos en we hebben er het maximale uitgehaald”, prijst Räikkönen zich tevreden.

Volgens The Iceman laat zijn finish op P4 zien dat het de goede kant op gaat met Ferrari, maar zoals altijd is het nog altijd niet genoeg voor hem zolang hij niet op de hoogste trede van het podium staat: “Dit zijn waardevolle punten, maar we doen mee om te winnen en we blijven dus alles geven totdat we weer aan de top staan”, besluit hij strijdvaardig.

Alonso
Strijdvaardig was teamgenoot Fernando Alonso ook, met een bijzonder mooie inhaalactie binnendoor op Sergio Pérez in de Speakers’ Corner, maar de Spanjaard reed vanaf het begin met een handicap rond want doordat er door een technisch mankement op de grid te lang aan zijn auto was gewerkt, moest hij bij zijn eerste pitstop vijf strafseconden inlossen.

Alonso racete daarna nog voor wat hij waard was en knokte in de slotfase flink met Sebastian Vettel en de McLaren-rijders, maar verloor in de laatste ronde een stuk van zijn voorvleugel door een actie van Vettel en werd uiteindelijk als zevende geklasseerd. Aangezien het toch maar om een lagere puntenklassering ging, kan Alonso daar – en om een incident met Kevin Magnussen – echter niet mee zitten.

Wat Alonso daarentegen wel dwars zit, is dat hij voor zijn gevoel de kans op een podiumplek heeft verloren. “Vanaf mijn vierde startplek was dat mogelijk geweest, maar ik begon al met een achterstand door het gebeuren op de grid. De tijdstraf heeft ons veel last opgeleverd. Jammer dus, maar we moeten nu gewoon vooruitkijken naar onze thuisrace op Monza. Hopelijk gaat het daar beter.”