Als Felipe Massa de snelste tijd van Kimi Raikkonen in zijn tweede snelle ronde had verbeterd was de kans groot geweest dat hij maar kort van zijn voorlopige pole-position had kunnen genieten. ,,Ik was alweer twee tienden sneller”, zegt Raikkonen naderhand.De Fin heeft de laatste twee races geen punt gescoord en is vastbesloten om in Magny-Cours zijn derde zege van het seizoen te scoren. Zijn start is in ieder geval vast goed, want hij begint de Grand Prix van Frankrijk dus vanaf de eerste startplek.

,,Ik was redelijk wat sneller in mijn laatste ronde, maar het team vertelde me de auto de pitstraat in te sturen omdat ik toch al verzekerd was van pole-position. Het was totaal zinloos geweest om een ronde benzine te verspelen”, legt Raikkonen uit tijdens de persconferentie.

In de race heeft de Fin het volste vertrouwen. ,,De snelheid zit er het hele weekend al goed in. De auto werkt prima en tot nu toe loopt alles crescendo."

,,Maar ik weet ook dat resultaten pas tellen als de finishvlag is gevallen. Morgen telt het dus pas echt. Hopelijk kunnen we winnen. We hebben de punten hard nodig.”

Omdat teammaat Felipe Massa wat last had van een stijve nek heeft Raikkonen afgezien van de kwalificatie vrijwel constant met een goed gevulde tank gereden. ,,Een zware of lichte auto, ik heb gemerkt dat het nogal wat uitmaakt”, vindt de Ferrari-coureur. ,,Als je met minder benzine rijdt reageert de auto niet precies hetzelfde. Maar goed, we staan vooraan.”

Er is in Magny-Cours nogal wat te doen over de banden. Verschillende coureurs hebben er moeite mee grip te vinden op de zachtere van de twee compounds. Raikkonen; ,,Over één ronde merk ik weinig tot geen verschil, maar voor de race denk dat ik de hardere de beste optie is. Bij ons werken de banden gewoon prima. Dus ook wat dat betreft staan we er goed voor.”

KVN