Als Kimi Raikkonen een prijs in de vorm van een kampioenschap aan het seizoen wil overhouden, dan zal hij risico's moeten nemen. ,,Ik heb weinig te verliezen, dus ik kan meer risico's nemen dan de McLaren-coureurs.”Ook na zijn vakantie in Finland kijkt hij nog altijd tegen een achterstand van twintig punten aan ten opzichte van Lewis Hamilton. De Fin is echter vastbesloten om die marge snel te verkleinen.

,,Ik ga er weer keihard tegenaan in Istanbul en ga proberen de race te winnen. Dan laten we er daarna wel hogere wiskunde op los”, kijkt hij vooruit op de Turkse Grand Prix.

,,We zetten ons beste beentje voor en hopen dat de twee coureurs die meer punten dan wij hebben gescoord op kleine probleempjes stuiten. Ik heb niet veel meer te verliezen, dus ik kan meer riskeren dan de McLarens. Zes races lijkt dan misschien wel niet zoveel, als je op kop staat is dat anders.”

Na zijn tweede plaats in Hongarije voorspelde 'The Iceman' dat Ferrari op de low-downforce circuits beter uit de voeten kan, aan hem nu de taak om die woorden waar te maken. ,,We moeten het gevecht met McLaren aangaan in dit deel van het seizoen, het deel waarin alles wordt beslist.”

,,Er zijn de komende vier weken drie races, en ook nog een test. Een drukke periode dus, maar we racen op circuits die ik erg leuk vind. Istanbul, Monza en Spa-Francorchamps. De karakteristieken zijn niet tegen ons, dus ik verwacht een sterk Ferrari.”

KVN