Kimi Räikkönen begint pijnvrij aan het raceweekend in Hockenheim. De Fin is volledig hersteld van zijn zware crash in de openingsronde van de Grand Prix van Engeland.

Räikkönen kwam in Silverstone even naast de baan en verloor bij het terugkomen op het asfalt de macht over het stuur. Na een harde klap in de vangrail, tolde hij terug over de baan en werd daarbij ook nog even getoucheerd door Felipe Massa. De Ferrari-coureur klom moeizaam uit zijn auto, maar heeft geen blijvend letsel overgehouden aan de klapper. 

Uit voorzorg gaf Ferrari hem vrijaf voor de test in Silverstone, waar Jules Bianchi en Pedro de la Rosa de honneurs waarnamen. Inmiddels is Räikkönen weer helemaal pijnvrij. De eerste berichten spraken over een gekneusde enkel, maar de Fin zegt vooral last van zijn ribben te hebben gehad. “Ik had wat pijn, maar alles is nu in orde”, aldus Räikkönen, die bij zijn impact met de vangrail maar liefst 47G te verduren kreeg. 

Räikkönen hoopt niet alleen de pijn, maar ook de pech van zich af te hebben geschud. “Het is een moeilijk seizoen, maar hopelijk kan ik het tij keren”, zegt hij. “Ik heb wel vaker in dit schuitje gezeten en ben er toen altijd in geslaagd terug te krabbelen, dus ik geloof daar nu ook in. We moeten de problemen die we hebben oplossen en dan kan ik me weer aan het front melden.”