Kimi Räikkönen heeft genoeg van het gerucht dat hij na dit seizoen weg gaat bij Ferrari en stopt met racen in de Formule 1. “Ik ga gewoon door in 2015.”

Over de toekomst van Räikkönen bij Ferrari wordt, ook omdat de resultaten er dit jaar nog niet zijn bij de Scuderia en zijn persoonlijke prestaties achterblijven bij die van teamgenoot Fernando Alonso, volop gespeculeerd, maar volgens de Fin zelf slaat dat nergens op.

“Dat zijn gewoon geruchten die door kranten worden bedacht en opgeschreven, meer niet. Ik heb zelf nooit gezegd dat ik al wil stoppen, en al helemaal niet dat ik dat voortijdig en al aan het eind van dit jaar wil doen. Het enige wat ik heb gezegd, is dat ik mijn loopbaan wil afsluiten bij mijn huidige team Ferrari”, benadrukt de Fin, wiens contract met de Scuderia nog minstens doorloopt tot en met 2015, tegenover CNN.

Dat hij met zijn 34 jaar ‘geen jonge jongen’ meer is, zoals hij het zelf noemt, ziet Räikkönen ook wel in, en hij geeft ook toe dat hij nog meer wil doen in zijn leven dan alleen maar racen in de Formule 1, maar de wereldkampioen van 2007 beklemtoont dat dit niet betekent dat hij al over zijn pensioen nadenkt. “Wat de toekomst brengt, zien we wel als het zover is. Ik heb nog geen concrete plannen voor later.”