Hoewel hij af en toe redelijk in de buurt kon komen van Lewis Hamilton, lukte het Kimi Raikkonen niet om de leider in de wedstrijd voorbij te gaan. De Ferrari-coureur moest dan ook genoegen nemen met een tweede plaats.De openingsvraag aan Raikkonen tijdens de persconferentie na de race illustreerde de race van de Fin: hij moest na zeventig ronden alle details van de achterkant van Hamiltons McLaren wel kunnen dromen.

Raikkonen gaf toe dat het een saaie race voor hem was. Hij had gehoopt dat McLaren misschien zou lijden onder de straf die ze kregen opgelegd, maar dat bleek niet het geval te zijn.

,,Ik wist dat ze (McLaren, red.) hier snel zouden zijn, en op dit circuit kun je alleen maar afwachten tot degene voor je grote fout maakt zodat je erlangs kunt. Ik zat dus vast achter Hamilton, wachtend op een fout van hem, maar dat gebeurde niet.”

De Fin was naar eigen zeggen enigszins verrast dat zijn Ferrari op de stoffige Hungaroring zo snel was. Volgens Raikkonen heeft zijn team meer moeite op circuits met een hoge downforce, zoals in Hongarije.

,,We hadden een goede auto vandaag, de snelheid zat erin, alleen konden we die helaas niet gebruiken”, vertelde Raikkonen, doelend op het feit dat hij vast zat achter Hamilton. ,,Ik denk dat we qua snelheid zelfs de betere auto hadden, maar dat kwam er niet echt uit. Op de normale circuits verwacht ik dat we het beter zullen doen en hopelijk kunnen we dan wat punten terugpakken.”

LP