Kimi Räikkönen verheugt zich op de komst van Sebastian Vettel bij Ferrari volgend seizoen. De twee reizen regelmatig samen en kunnen goed met elkaar opschieten.

Hoewel Räikkönen nooit eerder met Vettel heeft samengewerkt, kennen de twee coureurs elkaar goed. “Van alle rijders ken ik hem waarschijnlijk het beste”, bevestigt de Fin. “We hebben altijd goed met elkaar kunnen opschieten en ik verwacht niet dat dat zal veranderen.”

“De tijd moet het uitwijzen, maar ik denk dat het leuk wordt om met hem samen te werken”, vervolgt Räikkönen. “Het belangrijkste is dat we Ferrari terug krijgen op de plek waar het thuishoort, namelijk vooraan. Ondertussen proberen we elkaar natuurlijk te verslaan, maar dat betekent niet dat we geen leuke tijd kunnen hebben.”

Gevraagd of hij denkt dat Ferrari volgend jaar een sprong voorwaarts kan maken, zegt Räikkönen: “Dat weet ik zeker, de vraag is alleen of het genoeg zal blijken te zijn. Ik heb het volste vertrouwen in de ontwerpers van de auto en iedereen die eraan meewerkt. We weten dat het een stuk beter kan en het zal ervan afhangen hoe het zich verhoudt tot wat de concurrentie weet te bedenken.”