Het liefst wordt Kimi Raikkonen, ook al staat hij momenteel dertien punten achter op leider Lewis Hamilton, zelf alsnog voor de tweede keer op rij kampioen. Zit dat er niet meer in en kan hij teamgenoot Felipe Massa bijstaan in zijn titeljacht, dan is Raikkonen bereid hem te helpen.Massa trekt momenteel de kar bij Ferrari. Zonder uitvalbeurt in Hongarije had hij nu aan de leiding gestaan in het WK. Door die nulscore staat de Braziliaan echter zes punten achter Hamilton, al heeft hij nog volop kans op de titel.

Teambaas Stefano Domenicali heeft kort na de race in Valencia al laten weten dat de twee coureurs elkaar moeten helpen. Mits de één kansloos en de ander kansrijk is. Die mening is ook Massa toegedaan, laat hij zich in België ontvallen.

,,Als blijkt dat ik Kimi’s hulp goed kan gebruiken, dan verwacht ik inderdaad dat hij de helpende hand toesteekt”, zegt Massa. ,,Vorig jaar heb ik hetzelfde gedaan in Brazilië. Het vormde de sleutel tot Kimi’s succes.”

Massa stelt zelfs dat dit onderdeel van het werk van de Ferrari-coureurs is. ,,Als het nodig is, dan help je je teamgenoot. Zoals ik al zei, heb ik het ook gedaan. Dus verwacht ik dat Kimi hetzelfde doet. Ik denk dat we daar allebei groot genoeg voor zijn.”

Raikkonen is het eens met zijn teamgenoot. Hij is, mits nodig, bereid Massa bij te staan. Al hoopt de Fin stiekem dat het zover niet komt. ,,Het zou kunnen”, bevestigt Raikkonen. ,,Veel hangt af van de komende races en de stand van zaken in het WK, maar we vormen natuurlijk wel een team. Hopelijk komt deze situatie niet aan de orde.”

Massa zegt niet te verwachten dat Ferrari vroeg of laat zelf besluit alle aandacht naar één van de twee coureurs uit te laten gaan. ,,Geen idee. Ik heb er met niemand over gesproken. Het team steunt me vanaf de eerste race van het seizoen en tot nu toe is daar niets in veranderd. En ik verwacht ook niet dat dit binnenkort gebeurt.”

KVN