De matige kwalificaties van Kimi Raikkonen beginnen onderhand een groot probleem voor de Fin te worden. Ook in België kon de Ferrari-coureur op de zaterdag niet imponeren: met een vierde plaats moest hij namelijk wederom teamgenoot Felipe Massa en de twee McLarens voor zich dulden.Raikkonen beseft dat het lastig wordt om vanaf de vierde startplek de race naar zich toe te trekken. ,,Natuurlijk ben ik een beetje teleurgesteld”, was de reactie van de Fin daarom na afloop. ,,Ik had het graag beter willen doen. Het wordt lastig om vanaf deze plaats voor de winst te gaan. Ik benadruk overigens dat ik daarmee de hoop niet opgeef.”

De regerend wereldkampioen legt uit wat er mis ging. ,,Tijdens mijn tweede run in de laatste kwalificatie maakte ik een klein foutje in de zevende bocht”, aldus Raikkonen. ,,Hierdoor ging ik te wijd. Heel jammer. Het heeft me van een betere startplaats onthouden.”

De problemen moeten volgens Raikkonen niet bij zijn Ferrari worden gezocht. ,,Ik ben redelijk tevreden met het gedrag van de auto. Hij presteert naar behoren. We weten dat er genoeg potentieel in huis is, en dat het met ons racetempo wel snor zit. Het weer zal morgen echter een doorslaggevende factor zijn en hopelijk kunnen we ons daar zo goed mogelijk op aanpassen.”

BvdB