Alleen winnen telt voor Kimi Räikkönen. De Ferrari-coureur zegt dan ook niet super happy te worden van de tweede plek die hij in Bahrein heeft behaald, maar staat toch vrolijker op het podium dan in het verleden wel eens het geval is geweest.

“Als je tweede wordt, ben je nooit gelukkig, maar na een moeilijke start van het seizoen ben ik toch wel tevreden met deze tweede plek”, vertelt de Fin op het erepodium. “Ik had echter op de overwinning gehoopt en daar blijven we ook voor gaan”, benadrukt hij strijdlustig.

Op het Bahrain International Circuit zat de zege er volgens de wereldkampioen van 2007 net niet in: “We waren erg snel op het eind, maar de race telde niet genoeg ronden om nog te winnen”, constateert Räikkönen, die daar uit zichzelf nog aan toevoegt dat het lekker gaat bij Ferrari: “Ik ben heel content met hoe het team het doet. We hebben een grote stap gezet, de sfeer zit er goed in en er wordt goed samengewerkt door iedereen.”

“Het gaat dan ook zeker de juiste kant op. We kunnen nu nog niet elke race meedoen om zeges. Dat gaat nog even duren, maar we komen er wel. Er wachten ons denk ik spannende tijden”, vervolgt Räikkönen, wiens voor zijn doen praatgrage stemming wellicht toch een soort onderliggende blijdschap weerspiegelt.

Vettel
Teamgenoot Sebastian Vettel heeft ten overstaan van de BBC ook genoeg te vertellen. De Duitser begon als tweede aan de race, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plaats. Als reden daarvoor wijst hij naar een fout die hij in duel met Nico Rosberg maakte: “Ik ging te wijd in een poging mijn plek te verdedigen. Ik weet niet waarom, maar liep daarbij volgens mij wel schade aan m’n voorvleugel op.”

“Als coureur kun je de vleugel natuurlijk niet zien, maar ik merkte dat er echt minder grip was en maakte dus een extra stop. Volgens mij was dat de juiste beslissing, maar het is wel jammer dat het me niet is gelukt daarna nog vierde te worden. Ik kwam namelijk achter Valtteri Bottas te zitten en kwam hem niet meer voorbij.”

Volgens Vettel was de tweede plek in theorie mogelijk geweest. “Dat heeft Kimi wel laten zien, al zat hij wel op een andere strategie. Of ik als alles goed was gegaan ook aan Rosberg voorbij was gekomen, is niet te zeggen en zullen we nooit weten. Het is hoe dan ook jammer van mijn fout, maar ik steek mijn hand daar voor op. Ik heb het zelf gedaan. Gelukkig heb ik toch nog wel waardevolle punten gescoord.”