Kimi Räikkönens kansen op een goed resultaat waren nog voor de eerste bocht al om zeep geholpen. De Fin reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van Sergio Pérez en finishte op Monza als elfde. Romain Grosjean deed het met de achtste plaats iets beter.

Met de elfde plaats zijn de titelkansen van Räikkönen verder geslonken, al vond hij dat de auto vandaag best goed presteerde. “Ik moest de pits in toen ik mijn voorvleugel verloor. Hierdoor moesten we een extra keer stoppen en dat was niet het plan”, vertelt de Lotus-coureur. “Het is niet alleen de tijd die je verliest in de pits, maar ook de strijd op de baan daarop.”

“Dat verliep redelijk goed en de auto voelde goed aan. Verrassend goed zelfs, gezien de kwalificatie. Helaas kun je niet veel meer doen als je zo aan een race begint”, besluit Räikkönen.

Romain Grosjean

Bij zijn Franse teamgenoot Grosjean ging het beter. “Met deze aerodynamische afstelling is het niet eenvoudig in het spoor van een andere wagen te rijden”, constateert hij. “We hebben het best mogelijke resultaat geboekt na de dertiende startpositie. Helaas hadden we een slechte pitstop, waar het licht niet op groen ging dankzij een technisch probleem.”

“We hadden anders voor de McLarens en een Toro Rosso de baan op kunnen komen en dan was het eenvoudiger geweest om een goed resultaat te halen. Ik had een mooi duel met Lewis Hamilton in de slotronde. We hebben dit weekend goed ons best gedaan. Ik hoop dat we in Singapore weer op het niveau zijn dat we in Hongarije hadden.”