#Räikkönen rekent op betere kwalificatie

05-07-2012 | Door: Eelco den Boer
Kimi Räikkönen vertrouwt erop de komende races vanaf een betere uitgangspositie te kunnen aanvangen. De Fin meent de goede richting te hebben gevonden voor zijn kwalificatie-afstelling.

Räikkönen presteert het hele seizoen al goed in de races en stond al driemaal op het podium, maar zijn kwalificaties blijven een beetje achter. In Valencia was hij vijfde en volgens hem was dat een teken dat er meer op komst is.

“We hebben een goede kans om de voorste startrij te halen de komende races”, stelt Räikkönen. “We hebben er nog niet het beste uit kunnen halen en soms steken laten vallen. Maar de vorige kwalificatie was vrij goed en hopelijk kunnen we op die manier verder.”

Een goede startpositie is volgens Räikkönen cruciaal om races te kunnen winnen. “In Valencia kwam ik goed weg, maar werd mijn pad geblokkeerd en verloor ik juist plaatsen”, vertelt de Fin.

“Het zijn kleine dingen, maar als je verder naar voren begint, is de kans dat er iets misgaat veel kleiner. Je hoeft minder te knokken en kunt de banden meer ontzien. Als we alles net even beter doen, komen we er wel.”

Hoewel Räikkönen slechts 38 punten achter kampioenschapsleider Fernando Alonso staat, is hij niet bezig met de titel. “Ik bekijk het per race”, zegt hij. “Tegen het eind van het seizoen kijken we wel waar we staan. We doen het niet slecht, maar ook niet optimaal. Als we de slechte races kunnen vermijden, hebben we misschien nog een kans.”


Tags: raikkonen, lotus
Formule 1 mag vijf filmpakketten weggeven van FAST & FURIOUS 7. Het pakket bestaat uit twee vrijkaarten, een pet en een T-shirt. Vul snel het deelnameformulier in. Lees meer...
REACTIES