Voor het eerst sinds de Grand Prix van Frankrijk heeft Kimi Raikkonen zich weer eens op de voorste startrij gekwalificeerd. Echt blij was hij daar alleen niet mee. ,,Ik sta nog steeds niet waar ik wil staan”, mort de Fin.Raikkonen wil alleen maar winnen. In de kwalificatie kan dat niet en dus wil hij op dat moment de snelste tijd rijden. Lang zag het er goed uit, totdat Lewis Hamilton hem alsnog van de eerste positie verdreef.

Tot onvrede van Raikkonen. Er kon geen lachje vanaf. ,,Het is leuk om weer eens van de voorste startrij te vertrekken, maar niet meer dan dat. Ik sta nog steeds niet waar ik graag wil staan”, vertelt hij op de persconferentie.

Vrijwel het hele seizoen worstelt de wereldkampioen al met de F2008. Fuji vormde daarop geen uitzondering. ,,Ook al sta ik tweede, ik ben zeker niet tevreden met de gang van zaken. De auto is niet honderd procent in orde. Behoorlijk frustrerend, maar gelukkig valt het resultaat best mee.”

Zeker omdat de kwalificatie tot nu toe het zwakke punt van Raikkonen is geweest. Genoeg perspectief voor in de race dus. ,,We zien het wel, hopelijk kunnen we goed voor de dag komen. Dat is recent niet gelukt, maar we hebben hard gewerkt en wie weet is dit het eerste resultaat daarvan.”

Misschien kan ‘The Iceman’ zijn teammaat Felipe Massa nog een goede dienst bewijzen. Massa kwam niet verder dan de vijfde tijd terwijl hij juist punten moet goedmaken ten opzichte van Hamilton. Raikkonen zegt dat hij zich puur en alleen op de zege focust.

,,Ik kijk niet echt naar het WK momenteel. Mijn doel is om een race te winnen en het seizoen toch nog positief af te sluiten”, geeft hij aan. ,,Feit is wel dat we beide WK’s willen winnen. McLaren is een geduchte tegenstander dus makkelijk wordt het niet. Als ik van dienst kan zijn, zal ik dat niet nalaten. Ik ga mijn best doen.”

KVN