Kimi Raikkonen staat na de Grand Prix van Bahrein weer aan de leiding in het kampioenschap, maar echt blij was hij niet met zijn derde plek. Hij is nog steeds niet helemaal tevreden over de F2007.Samen met de McLaren-coureurs leidt de Fin nu het kampioenschap met 22 punten. Daar kan hij nog wel mee leven, maar over zijn weekend was hij een stuk minder tevreden. Niet in de laatste plaats omdat hij tien seconden na teamgenoot Felipe Massa de finishlijn passeerde.

Raikkonens middag begon al niet al te best toen hij zijn derde plek bij de start verspeelde aan Fernando Alonso. ,,Daarna werd het erg moeilijk om nog vooraan mee te doen. Via de pitstops ging ik hem voorbij, maar om daar zeker van te zijn moest ik wel een kortere tweede stint rijden”, gaf hij aan opnieuw een compromis te hebben gesloten.

,,Daarna kwam ik tekort om het Lewis (Hamilton, red) nog moeilijk te maken, ook al kwam ik in de tweede stint nog wel dichtbij. Maar het was niet genoeg.”

Hoewel Raikkonen het er door een slechte start (,,Ik denk dat het mijn fout was.”) voor zichzelf niet makkelijker op maakte, gaf hij aan ook nog niet helemaal tevreden te zijn over de balans van zijn F2007. ,,Het was een vrij moeilijk weekend. We weten wat het probleem is, dus hopelijk vinden we bij de komende test iets dat mij beter op het lijf is geschreven”, voegde hij er hoopvol aan toe.

KVN