Kimi Räikkönen sloot de tweede training in China als tweede af. Daar kan de Fin wel mee leven. Lotus was onzeker over een paar dingetjes, maar die zijn alweer opgelost. En dat is het belangrijkste.

“Mijn rondetijd is redelijk goed”, vertelt de wereldkampioen van 2007 na afloop. “We zijn weer wat wijzer geworden en hebben de vinger kunnen leggen op wat aspecten waar we onze twijfels over hadden. Al met al was het dus een normale vrijdag. Ik heb niet eens gekeken wat anderen hebben gedaan. We kunnen onszelf nog verbeteren en we weten hoe dat moet gebeuren.”

Räikkönen wil zich niet mengen in de discussie over Pirelli wel het juiste rubber heeft meegenomen naar Sjanghai. “De zachte band lijkt meer grip te hebben. Een paar teams zullen hierdoor beter presteren en een paar andere niet. Zo gaat dat het hele jaar al. Het ene team presteert op deze band beter, de andere renstal weer op de andere.”

De Pirelli’s moeten met fluwelen handschoenen behandeld worden. Niet dat dat gebeurt, trouwens. “Dat is normaal in de race. Iedereen geeft in de eerste ronde vol gas. Er wordt van tevoren altijd geroepen ‘ik moet het rustig aan doen’, maar dat heb ik nog nooit zien gebeuren. Als je een marge hebt gaat dat een stuk makkelijker. In de openingsronde niet, want dan is inhalen het meest eenvoudig.”

Romain Grosjean heeft een lastige dag achter de rug. De Fransman kampte met wat problemen en gaf in de tweede training anderhalve seconde toe op zijn teamgenoot. “Het ging niet echt goed en ik ben nog zoekende naar de juiste afstelling. Vanochtend reed ik met de nieuwe uitlaten en ’s middags met de oude. Zo kunnen we kijken hoe we de auto sneller maken. We hebben veel informatie verzameld die nu geanalyseerd moet worden om extra snelheid te vinden.”

“De nieuwe voorvleugel is een vooruitgang. In Maleisië werd de wagen gedurende het weekend steeds sneller gemaakt. Ook nu zijn er dingen die we nu al kunnen aanpassen. Hopelijk is de auto morgen zo snel als we voor ogen hebben.”